Història

La nostra història

La història d’aquest molí, el moli d’en Calvet, comença el segle XVII, quan es va convertir en un dels molins més importants de la zona degut a que feia anar 3 turbines que feien rodar 3 moles de pedra gràcies a la força de l’aigua del riu Muga.

Aquest molí va ser de farina i més tard de ciment. A la zona del bar encara si conserven dues pedres de molí. Dels 5 forns que hi havien per coure el ciment, un encara es conserva a la zona de la terrassa del restaurant.

A partir dels anys seixanta del segle XX deixa de funcionar i es va deteriorant fins que el 1978 es adquirit per la familia Lladó, en Pere i l’Angelina.

Decideixen fer una restauració respectuosa del molí per convertir-lo en un restaurant, conservant els murs i voltes de pedra originals.

L’any 1980, despres de 2 anys d’obres, s’inagura el restaurant a la part baixa del molí. Mentres es va treballant amb la restauració del primer i el segon pis per convertir-lo en un petit hotel de 7 habitacions que s’inagura el 1982.

Es van incorporant els 3 fills del matrimoni, en Marc, en Jordi i l’Eva, durant els anys 1995 i 2007. L’any 2009 comença un nou edifici anexe al molí que amplia amb 8 noves habitacions, una zona d’esmorzar, una sala d’estar amb llar de foc i una piscina exterior. Aquest edifici s’inagura el 20 de maig del 2011.